Pepparkakscupcakes med frosting


Recept:

Ca 15 st cupcakes

100 g smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1 tsk bikarbonat

Blanda smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Rör ner filmjölken och sedan mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Fördela i muffinsformar och grädda i ca 10 min på 225 grader.

Glasyr:

200 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
ev. någon droppe karamellfärg, jag gjorde misstaget att ha i för mycket och då blev glasyren för lös för att spritsa!

Jag dekorerade med det fina winter-strösslet från dr. oetker.


Kommentarer:

1 Lilladockan:

skriven

Mmmmmm, suuuuuugen! Själv ska jag göra de regnbågsfärgade igen när jag fyller år om en månad. Längtar redan! :)

2 Fia:

skriven

Guuu så gott!

Kommentera här: