Saffransbullar med vaniljkräm

Lite tidskrävande men de blir otroligt goda! :)
Till degen:
50 g jäst
100 g smör
5 dl standardmjölk
250 g kesella
1 g saffran
1½ dl strösocker
en nypa salt
ca 17 dl vetemjöl
Smula jästen i degbunke. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
Häll över i degbunken och rör om tills jästen har lösts upp.
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den släpper från bunkens kanter. Jäs under bakduk i 40 min.
Under tiden kan vaniljkrämen göras.
Vaniljkräm:
3 dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker
Vispa ihop mjölk,grädde, ägg, socker och potatismjöl i en kastrull.
Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Ha i vaniljsockret och låt svalna.

Kavla ut degen (ca ½ cm tjock) och dela i rutor. Ha en klick vaniljkräm i mitten av varje ruta, vik ihop och tryck till så att inte vaniljkrämen rinner ut. Lägg i bullformar med skarvarna nedåt.
Låt jäsa ytterligare 40 min under bakduk.
Grädda i 225 grader i ca 10 min. Låt bullarna svalna och pensla sedan med smält smör och doppa i socker.